Bioptron

Waarom de Bioptron?
Lichttherapie die op een natuurlijke manier werkt om huidproblemen, wondheling en pijn te genezen. Bioptron lichttherapie biedt een oplossing voor diverse huidproblemen.
Elke kleur in het ons omringende spectrum heeft een eigen golflengte en frequentie en daarmee een eigen dieptewerking in ons lichaam. Wanneer licht in onze huid doordringt, ontstaan bio chemische reacties die de functies van verschillende organen en systemen beïnvloeden.

Gepolariseerd licht
Lichttherapie van Bioptron biedt klinisch bewezen resultaten in de preventie en behandeling van diverse (medische) aandoeningen door het gebruik van lineair gepolariseerd, polychromatisch licht. Het gepolariseerde licht is één van de unieke karakteristieken van Bioptron en ontstaat dankzij de ingebouwde 5-lagige “Brewster Mirror”, een 5 lagige spiegelreflectie die voor een doeltreffende penetratie van het licht zorgt.

Afhankelijk van het filter kan een individuele kleur worden gekozen ofwel het medical full spectrum. Dit biedt het volledige lichtspectrum inclusief het helende deel van het infraroodspectrum, maar dan zonder UVA- en UVB-straling, waardoor het een 100% veilige manier van therapie is.

Effecten & resultaten

Gepolariseerd licht activeert o.a. fibroblasten tot het aanmaken van collageen en elastine, maakt nieuwe bloedvaatjes aan , doodt bacteriën, stimuleert specifieke cellen van het immuunsysteem, herstelt beschadigde en verzwakte cellen en bevordert het algemeen welzijn. De door een microprocessor gecontroleerde interne koeling, ligt de temperatuur maximaal één à twee graden Celsius hoger dan de normale lichaamstemperatuur.

Toepassingsgebieden
Doordat het licht op een dynamische manier wordt uitgezonden beperkt de werking zich niet uitsluitend tot het behandelde gebied van de huid, maar wordt het getransporteerd door het gehele lichaam.

Naast beautybehandelingen zijn er tal van indicaties zoals acne, ulcus cruris , doorligwonden, schaaf- en snijwonden, brandwonden en kloven maar ook kan het apparaat worden ingezet bij ontstekingen en pijn. Denk bijvoorbeeld aan spier- en gewrichtsontstekingen, reuma, artrose, carpaal tunnelsyndroom, sportkwetsuren en -kneuzingen, rug- en nekklachten, pees- en slijmbeursontstekingen en overbelasting.

Uiteraard kan de lichttherapie ook een oplossing bieden voor huidaandoeningen als eczeem, psoriasis, acne, koortslip/-blaas, gordelroos, littekenweefselbehandeling en een koortslip. Alle behandelingen met Bioptron lichttherapie zijn kort, pijnloos, ontspannend en zeer kalmerend. Bovendien werkt de lichttherapie van Bioptron op een natuurlijke manier door het eigen herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen.